Workspace Installation

We were approached by Beechtree Community Centre in Whitchurch (Shropshire) to help them with fitting out of the new workspace that they were in a process of extending and renovating. The space was a mix of the existing old chapel and a brand new contemporary extension.

All of the desks had to be made as the spaces were small and unique (i.e. no square corners!) and the process of the design and build was a challenging one. We had to coordinate with the builders, the architect, the catering company and of course, our client. And we were building the units while the builders were plastering and adding radiators to where we wanted to fit the desks etc. Plenty of site visits were necessary to ensure we were all on the same page.

With only a week behind the original schedule we were on site and fitting the units. These are the pictures taken on the day. Some graphics were added to the reception desk and we will post these after the opening day on 10th January.

All desks were made out of high quality armoured protected laminate finished in subtle texture except for the front of the reception desk that were in high gloss. The cafe unit was spray painted as well as the decorative lines on the counter that were then attached to a high gloss laminate sheet.

Shopping Mall Installation

Three weeks ago we’ve received a phone call from Creative 7 company wanting a display for a shopping mall where they will be selling their products. The brief was to look crisp, modern and suitable for displaying various gadgets. It needed a fair amount of storage together with a slat wall display. They also needed it in two weeks. This was a tall order and we had to push it back for a week but delivered the whole stand within three weeks of contact.

The finish was high gloss pain to give it the fresh, crisp look they were after. The storage was incorporated in all of the orange boxes as well as a walk in storage with lockable doors on the back. Small details such as matching paintwork on the lights, shelve holders and cable port really pulled it all together.

This installation being in a shopping mall, we had to do it out of opening hours. So last Friday we arrived at Crawley at 7pm after a nearly 5 hour drive and worked until late to install the display. We fitted shelves on site so the client could decide whether they wanted two or three and make sure the spacings were adequate for product display, cable port for the till was drilled on site so the client decided where the till will be positioned. Handles for sliding doors were fitted on site as well as all the graphics.

The first weekend was a big success, our client sold a lot of gadgets and had great response from everyone about the stand. They love it and we are over the moon with the feedback we’ve had from our client.

Monster Tuck Shop

This unit had to be made in three separate parts and assembled on site because the access was a bit tricky. The shelves will be holding pots of sweets, the cupboard is fitted with push catches so no need or handles, on top of the cupboard will sit a till and a large wall mounted screen. There is also space to the right hand side for a smaller screen. The shelves are cantilevered so they appear to be floating but have the strength to take the weight for displays. The whole unit was painted in high gloss white paint and the logo is made out of poly and painted.

There are still graphics to go on the shelves and of course, the pots of sweets but it’s looking great already.

Honeybee Installation

We have teamed up with a local graphic designer Victoria Lee to pitch together for a tender to install a permanent exhibition in a listed building for Snowdonia Society.

The room was to be used as an educational venue for children and adults and it needed some graphic displays, a screen with a rolling video, space for samples for people to try such as different honeys, polishing a piece of wood with wax, a microscope to view different items, a true/false wall with facts for children and an interactive board with LED lights to parts of bee’s body.

We have created a reading corner with bee themed floor cushions, a bee life cycle display with storage underneath and other interactive ideas.

Toy display and play table

We loved getting involved in our recent project of making a toy display stand and a children’s play table to be installed in Hamleys of London.

The toy display had room for two boxes of the toys available to purchase underneath and space to display the toys on the top. This has been positioned in front of the existing shelving. Next to the toy display they have positioned the play table.

The play table top has grooves for the train track that has been attached to it and a cut out in the middle where the play house sits. The house is removable and it opens up to a mesh storage filled with toys. There is a keyhole cut out to show the toys in the mesh when the house is in position.

We have since had order for two more tables to be shipped one to New York and one to Germany for the forthcoming exhibitions this year.